Rotterdamse woningbouw

Rotterdamse woningbouw

Afrikaanderwijk, Spangen, Noord, Overschie en Centrum

Bijvoorbeeld recentelijk:

De Afrikaanderwijk is een oude arbeiderswijk (1900) in het stadsdeel Feijenoord, die wordt ingeleidt door de Hillekop. Het complex vormt de overgang tussen de negentiende-eeuwse woonwijken en de grootschalige woningblokken en kantoorgebouwen van de Kop van Zuid. Het bestaat uit sociale woningbouw, een basisschool, winkels en horeca. De locatie grenst aan het viaduct van de metro. Mecanoo ontworp in 1988 zowel het masterplan voor de openbare ruimte als de lange, slingerende strook nieuwbouw van zes verdiepingen en een hoogbouwtoren. Clara Froger werd gevraagd voor de renovatie een kleurenplan te ontwerpen voor zowel de nieuwbouw van Hillekop als de historische bestaande bouw rond Afrikaanderplein.