Architectonisch kleurontwerp

Architectonisch kleurontwerp

Inleiding

Kleur- en inrichtingsplannen op deze schaal worden gedragen door de wens harmonie en of accenten te brengen in bestaande wijken. De identiteit en de eigenheid van een wijk worden versterkt en daarmee de betrokkenheid van zijn bewoners vergroot. Niet een individuele smaak of de nieuwste trend worden centraal gesteld in het ontwerp, maar een kleurenvisie op maat die uitgaat van bestaande elementen en vaste omgevingsfactoren. In nieuwbouw projecten wordt er in samenwerking met verschillende disciplines een eigen identiteit gegeven aan complete wijken en projecten via een masterplan voor materiaal en kleur. Zo werden er vele vervuilde buurten na een nieuw ontwerp ankerpunt en meetingpoint in de wijk. Clara Froger werkt nauw samen met opdrachtgevers en gebruikers om unieke oplossingen tot stand te brengen. Zowel in nieuwbouw als vernieuwbouw en renovatie.

Altijd werkend vanuit een zorgvuldige inventarisatie, uitgebreid overleg met opdrachtgever en gebruikers, worden de stappen van schetsplan naar definitief plan en uitwerking opgezet en daarna begeleid bij de uitvoering. Het ontwerp ontstaat gedurende het proces altijd met de bedoeling een aangename omgeving te creëren waar mensen zich comfortabel en veilig kunnen voelen. Het drukken van een persoonlijk stempel is daarbij nooit het uitgangspunt. Daar waar er werkelijk gevraagd wordt naar een specifieke beeldende herkenning van anonieme en grootschalige architectuur ontwikkelt zij unieke kleurstructuren. Architectuur, locatie en sociale structuur vormen de aanleiding voor een reeks van kleurcomposities die de gebouwen een heel eigen identiteit geven.

Aan een volledige documentatie van meer dan 40 jaar kleuradvies wordt hard gewerkt. Op deze website vindt u enkele voorbeelden van projecten.