Clara Froger

Clara Froger

Clara heeft een onvergelijkbare staat van dienst op het gebied van kleurontwerp en is daardoor een veelgevraagd spreker. Zowel voor professionals als leken zijn de workshops en lezingen toegespitst op een beter begrip van kleur. Een blijvend andere kijk op kleur en kleurwaarneming vormt een grote hulp in het bewust toepassen van kleur in alle mogelijke vakgebieden. Praktische oefeningen voor kleine en grote groepen in workshops waar onderwerpen als toegepaste kleurentheorien, de kleurenruimte, het NCS systeem, kleureigenschappen en kleurontwerp aan bod komen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via mail[@]clarafroger.com

Motivatie
Op haar veertiende jaar formuleerde Clara Froger haar doel dat nog steeds de leidraad is in veel van haar projecten voor architectuur, stedenbouw en interieur: “Het ontwerpen en liefst eigenhandig maken van omgevingen waar mensen zich thuis, veilig en welkom kunnen voelen”.

Opleiding :
Altijd met de bedoeling dit doel en de kennis daartoe te bereiken volgt zij opleidingen, al dan niet tegelijkertijd,  in de periode van 1963-1974 aan de  Academie voor beeldende kunsten St. Joost te Breda, Academie van bouwkunst te Amsterdam en als gaststudente de TU Delft afdeling Bouwkunde. Direct na haar opleiding stelt de Porcelijne Fles Delft een atelier op de experimentele afdeling  voor haar beschikbaar waarin ze zich verder kan bekwamen.

Team :
Projecten worden in samenwerking met zzp’ers gedraaid: