Lezingen en workshops

Lezingen en workshops

Clara heeft een onvergelijkbare staat van dienst op het gebied van kleurontwerp en is daardoor een veelgevraagd spreker. Zowel voor professionals als leken zijn de workshops en lezingen toegespitst op een beter begrip van kleur. Een blijvend andere kijk op kleur en kleurwaarneming vormt een grote hulp in het bewust toepassen van kleur in alle mogelijke vakgebieden. Praktische oefeningen voor kleine en grote groepen in workshops waar onderwerpen als toegepaste kleurentheorien, de kleurenruimte, het NCS systeem, kleureigenschappen en kleurontwerp aan bod komen.

Sinds 2018 heeft zij weer haar lessen in ceramiek opgepakt, met de nadruk op handvormen.

In het verwerken van wolvezels naar vilt worden deze twee werelden verenigd. De vezels van zowel schapen als alpaca wol gebruikt zij voor ruimtelijke vilttoepassingen al dan niet gekleurd in plantaardige kleurbaden. Ook daarin heeft zij veel ervaring in het geven van lessen voor beginnelingen en gevorderden. Zowel in haar atelier als op lokatie of in overleg en op maat deelt zij graag haar kennis en enthousiasme.